denne ertesuppa MÅ du lage!

Det er mandag. Dagen hvor det er mulighet for å starte på nytt! Etter en helg med mye karbohydrater tenkte jeg at det ville være godt med noe sunt og grønt – derfor ertesuppe. Pose-supper er jeg ikke negativ til. De kan lett løftes til nye høyder. Men ertesuppe er så enkelt, og så mye bedre, at det bør man lage fra bunnen av. Dette trenger du – ca (store)4 porsjoner:

 • 3-4 sjalottløk
 • 1 dl tørr hvitvin – skvanken du har igjen fra lørdag?! kan byttes ut med eplejuice el vann
 • 5 dl kylling/kalv bulljong. Jeg bruker kalvekraft fra Jacobs – suppe er jo uansett rimelig.
 • 2 dl matfløte
 • limesaft, 1-2 ss
 • 500 g frossene erter
 • 100-150 g bacon – jeg bruker jegerbacon i dag – må ha noe å tygge i
 • hvitpepper
 • maldonsalt
 • 2 ss usalta smør
 • litt rømme til pynt – og smak 😉
 • noen croutons – mandag og jeg kjøper noen ferdige, funker det og, men har du gammel loff….

Kutt og stek sjalottløk et par minutter i smør. Ha i hvitvin, kraft og fløte – la det koke i 10 min. Stek baconbiter i panne på middelssterk varme – bacon skal være sprøtt, ikke brent!

Når suppen har kokt klar (10 min) tok jeg i erter, limesaft, salt og hvitpepper. Sørg for å smak nå. Jeg opplevde at suppa trang mer salt enn jeg hadde trodd. Ertene er søte, løken blir søt når den stekes og hvitvinen bidrar.

Ikke kok suppen lenger enn du må nå for da mister ertene den friske grønne fargen og ligner mer på det museflettene ville kalt «gugge». «ikke lenger enn du må» betyr at ertene er varme. Så en runde med kjøkkenets svar på dild….stavmikseren. har du ikke det kan du kjøre suppen i en foodprosessor. Nå er suppen klar.

Ha suppen i dype (gjerne varme) tallerkner, strø på bacon, croutoner og litt pisket rømme – rømme og croutoner vil ikke fruen ha – gjett hvorfor, hehe. Jeg liker at det er litt tekstur (som kokkene sier) i retten, at det knaser litt selv når jeg spiser suppe. Derfor croutoner.

Velbekomne – sunt, godt, mektig og kjapt. 20 minutter rekker alle på en mandag. Kom igjen, du rekker det!! Og det er garantert bedre enn den gugge-suppa som du er vant med…

2 tanker om “denne ertesuppa MÅ du lage!

 1. hei igjen LARS… til mere tid jeg bruker på og bli kjent med bloggen din…jo imponert blir jeg,nå må du bli ferdig med det synge greiene..nei ikke gjør det dere er utrolig flike…har bare lyst til og ta en mat prat..og dele interessen og erfaringer, store matopplevelser..er ikke så godt i gang med min blogg men det kommmer..mye bra ettervert…..garantert

 2. Hei Kokken ;)Da har jeg avsunget konsert 32 og går offesielt inn i jula! Før du vet ordet av det er jeg i full gang med bloggen!Send meg en mail med navn og adresse så får vi til et MAT-treff på nyåret. Matnerder som oss bør holde sammen, hahaHa en strålende jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *