kjapp indisk…

Herlig vær på vei mellom sykehuset og butikken. Planen var å handle Puy linser, torsk, parmaskinke og yougurt, men alt bortsett fra yougurt manglet. Så da ble det helomvending og jeg styrte mot urtene i butikken. Rasket med meg frisk koriander, yougurt, agurk, sitron, cherrytomater på boks, nan-brød (fra Toro – litt flaut, men jeg er sulten) og kylling filet – hjemme ventet løk, cashewnøtter og curry paste. I dag skulle det bli en kjapp Indisk gryte.

Jeg liker å kutte grønnsaker, så jeg startet der. Agurk i mini-firkanter, 1 fedd finhakket hvitløk,blandet det med youguerten, smakte til med litt sitronsaft, salt og pepper. Satt det i kjøleskapet.

Kuttet 1,5 kepaløk og 1 hvitløksfedd – stekte dette forsiktig. Kuttet 3 kyllingfileter i litt store biter (3×3 cm). Stekte kyllingen sammen med løken og gav det stekeskorpe.

Tok i 3 store ss med curry paste – rørte om så alty blandet seg godt. Fint å la currypasten få litt tid i varm panne. Det frigjør smakene ekstra.

Så i med hermetiske tomater. Jeg bruker hele, økologiske cherrytomater. Så er det å la det putre i 10-15 minutter.


Fruen fiksa litt også…

Før servering har jeg i en stor neve koriander, noen dråper sitron og cashewnøtter.

Denne retten kan gjerne serveres med ris. Som vanlig er ukedagene «low-carb» her i huset (så lenge fruen er på plass ved bordet) så vi «mauler»! I en stille protest momser jeg i meg toro-nanbrødene, hot mango chutney og agurk-yougurten, mens fruen ser litt oppgitt på meg over et glass vann…

1 tanke om “kjapp indisk…

  1. Yummi, ser rågodt ut! Skal definitivt lages her i heimen og, etter en tidligvakt, sånn at jeg kan imponere gemalen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *