hverdagsmiddag…laks og grønt i en fei!


En av de tingene som har blitt veldig tydelig for meg etter at jeg startet å blogge er hvor ofte vi har spist lettvinte (les; elendige) middager. Jeg er en klassisk jåle på kjøkkenet. Skal det gjøres, så skal det gjøre ordentlig. Med gode råvarer, vin og fine folk rundt bordet. Har jeg ikke hatt tid til det, har det kunnet være det samme. Da har jeg heller dyttet i meg mye av noe enkelt og ofte ufresht. Min hovedutfordring når det gjelder spising er nemlig den at jeg elsker å spise – all mat. Nesten hva som helst. Serverer du meg ferskt brød, godt smør og en Jarlsbergost, så spiser jeg til det er tomt. Har du bare ei vestlandslefse, så er jeg klar.
Fruen har som noen av dere har forstått opptatt av helse. Hun drikker vin og spiser gjerne fet mat, men ikke i uka. Dette regimet er ikke etter mitt hjerte. Kun bra for mitt hjerte. Dette har ført til at jeg enten spiser lite og sunt, eller mye og usunt i uka. Bloggen har endret dette. Jeg kan jo ikke, stolt og jålete som jeg er, blogge om hva jeg dytter i meg fra Perry Bar og Mc Donalds! Jeg må lage noe som fruen spiser og som jeg selv kan vise frem. jeg ser ikke bortifra at dette kan føre til bedret helse for unge Fredriksen.
I dag laget jeg en improvisert rett. Mye grønt, litt syre, fin fisk og litt urter. Det tok 5 min å kutte og skjære, og 5 min og varmebehandle.  Det ble en kjapp, god og enkel wok på en onsdag.

Dette trenger du:
• Laks – 300g, 150g per person
• en løk

• 1-2 hvitløksfedd

• div grønnsaker, jeg bruker asparges, squash, paprika i dag.

• sitron

• og en ferdig saus – jeg bruker en «bali kitchen» Mie Goreng

• frisk koriander, 1-2 ss

  Kutt grønsakene i passe biter. Fin hakk hvitløk. Del laksestukket i 6 likestore biter. Viktig å ha alt dette klart før du starter med wokingen, for dette går fort. Mange velger å woke laks. Jeg synes den deler seg for mye, så jeg steker den separat og legger den på de wokede grønnsakene. Nudler ville passe perfekt her, men fruen som skal på trening rett etter middag vil ha noe light i dag (også…booooooring!)
Ha i løk og hvitløk. Derretter har du i de andre grønnsakene – woken skal være varm, skikkelig VARM!

Når du har woket grønnsakene i 2-3 min har du i sausen. rør det sammen å legg det i store dype tallerkner.
Ha maldonsalt og litt sitronsaft på fiskebitene. Ha litt mer olje i woken og stek fiskebitene i 2 min på hver side. Når fisken steker i woksausen, som er søt & hot, blir stekeskorpen karamellisert – sweet.

Anrett fiskebitene på grønnsakene. Dette er light, sunt, godt & raskt! Og vi rakk det før museflette 2 skulle i bursdag kl 17…altså ingen grunn til å ty til ferdigmat i en stressa hverdag, selv om jeg elsker all mat! Og som dere kan se av bildet. Hun spiste light-mat og jeg har fått henne til å etterspørre fet fisk – LAKS!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *