Triple dipped fried chicken

Har du fått servert skikkelig crispy kylling noen gang? Jeg har fått det ved noen anledninger på restaurant, men jeg har først og fremst sett det på diverse amerikanske kokkeprogram på TV og når jeg har søkt det opp på Internett. Frem til nå har jeg tenkt at dette er en umulighet å få til hjemme. Frityr I det hele tatt er strengt tatt noe jeg aldri har brukt sørlig mye her på kjøkkenet. Ikke bare fordi jeg synes det har virket vanskelig, men fordi det jo ikke er direkte helsefremmende.

På tross av alt fettet bestemte jeg meg nylig for å få til å lage fried chicken – akkurat slik den ser ut på TV. Og jommen fikk jeg det ikke til. Trikset i følge de fleste bra oppskriftene jeg fant på nett er to ting. Det første er å «triple dipp». Det betyr at man gir kyllingen tre omganger i to forskjellige «rører» før de går i frityren. Det andre er å fritere litt og litt slik at man hele tiden har en frityr som holder minst 175-180 grader.

Jeg serverte min crispy chicken i et hamburgerbrød med en chilimajones, syltede grønnsaker og en seig asiatisk glaze. Det var såpass suksess at alle de tre jentene rundt bordet spiste akkurat dobbelt så mye som jeg hadde planlagt.

Så er du fristet til å gjenskape er skikkelig amerikansk sørstats måltid så er det bare å fyre opp frityren! Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

• 6-700 gram kylling, gjerne med skinn. Selv brukte jeg kyllingfilet uten skinn denne gangen

• En bolle med vann

Røre 1

• 300 gram hvetemel

• 1 ss knust sort pepper

• 1,5 ss hvitløkskrydder

• 2 ss røkt paprikakrydder

Røre 2

• 150 gram hvetemel

• ½ ss knust sort pepper

• 2 ts salt

• 2 piskede eggeplommer

• Ca ½ liter øl (du kan bruke vann)

Chilimajones

• 4 ss god majones

• 2-4 ss sriracha

Sticky glaze

• 2 fedd hvitløk, finhakket

• 2 ss frisk ingefær, finhakket

• 1 rød chili finhakket

• 2-3 ss brunt sukker

• 1 dl ketjap manis (søt soyasaus)

• 2-3 ts fishsauce

• Saften av 1 chili

Syltede grønnsaker

• 1 dl sukker

• 1 dl edikk (7%)

• ½ dl vann

• 2 gulrøtter, tynne skiver på langs

• ½ agurk, tynne skiver på langs

Slik gjør du det:

Start med å koke opp sukker, vann og eddik. Kok til sukkeret har løst seg opp og sett til avkjøling. Kytt grønnsakene og hell over sukkerlaken. La stå kaldt i minst 30 minutter, gjerne lenger.

Kutt hvitløk, chili og ingefær til glazen. Ha det i en liten kjele med litt rapsolje. La det surre noen minutter på middels varme og ha så I sukkeret. Rør godt. Ha så I ketjap manis og kok opp. La det koke inn I noen minutter til du får en litt seig saus. Smak til med fishsauce og limesaft. Hold lunken til servering.

Bland sammen majones og hot chilisaus. Sett kaldt til servering.

Finn frem ei stor gryte med høye kanter. Ha I 2,5 liter frityrolje. Varm den opp til 180 grader. Bruk et termometer om du har. Mens oljen varmes opp lager du de to rørene.

Røre 1: bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle.

Røre 2: bland alle de tørre ingrediensene I en stor bolle. Ha så i de piskede eggeplommene og spe med øl til du har en tykk «pannekakerøre». Kommer du galt ut så justerer du med mel eller øl.

Kutt kyllingfiletene i 3, på langs.

Nå til triple dipp! Start med å ha kyllingbiten i vann. Så over i den tørre røren, dekk kjøttet helt og rist av overskytende mel.

Så har du den videre i røre nummer to og dekker den helt med den våte røren, før du avslutter med en runde i den tørre røren igjen tilslutt. Så slipper du kyllingen forsiktig ned i frityren og steker den i 15-18 minutter eller til du har fått en fin mørk farge og CRISPY chicken.

Tiden i frityren avhenger av størrelsen på kyllingstykkene.

La kyllingbitene renne av seg på kjøkkenpapir og avkjøles litt før du setter tenna i dem.

Få saus og dipp på fat med kyllingen, litt frisk koriander, noen limebåter, digge hamburgerbrød og litt potetchips.

Ønsk velkommen til bords og la deg hylle for skikkelig sprø kylling. Håper du gir frityren en sjanse.

Ha en strålende og matglad helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *