PAVLOVA

20140604-185422-68062771.jpgJeg er ingen dessert-mann. Får jeg valget mellom kjøtt og kake, velger jeg kjøtt 9 av 10 ganger. Alikevel hender det at jeg lar meg friste av det søte liv. Nå som butikkene blir stadig mer fylt opp av friske bær, og ikke minst norske bær etterhvert, bare måtte jeg hive meg rundt å lage noe søtt – Pavlova med friske bær. Denne desserten, eller kaken om du vil, er perfekt nå som sommeren er i ferd med å ta grep. Søt og lett som den russiske balletdanseren den har fått sitt navn fra. Server den til kaffen på terrassen til gode naboer eller nyt den etter et grillmåltid. Mange sverger til en klassisk vaniljekrem med egg og fløte. Selv lager jeg den med kun kremfløte, litt sukker og vaniljestang. Da blir den ikke så «tung». Som pappa til en glutenallergiker er pavlova en super kake/dessert som «alle» rundt bordet kan spise. Og vet du ikke hva som skal drikkes til så har Mads tatt frem en Moscato som vil passé godt.20140604-185423-68063169.jpg

Dette trenger du:

  • 6 store egg (eggehviter)
  • 350 g sukker
  • 1 ss maisenna
  • 2 ts hvietvinseddik
  • 2/3 l fløte
  • 3 ss sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 kurv jordbær
  • 1 kurv bringebær
  • 1 kurv blåbær
  • Litt frisk mynte

Slik gjør du det:20140604-185423-68063481.jpg

Start med å forvarmet ovnen til 180 grader. Kjør eggehviter sammen med 50 gram sukker til du får en myk marengngs i en kjøkkenmaskin på middels hastighet.  Bland inn resten av sukkeret og maisenna litt etter litt mens du øker hastigheten på kjøkkenmaskinen. Pisk sammen til du har en tykk og stiv marengs. Ha tilslutt i hvievinseddiken og pisk det kjapt inn.20140604-185423-68063313.jpg20140604-185423-68063399.jpg

Spre marengsen ut over i en liten langpanne eller i en kakeform, som du har dekket med bakepapir. Sett marengsen inn i ovnen img skru den samtidig ned til 150 grader. Glem den en times tid. Når alarmen går skrur du av ovnen, setter ovnsdøra på gløtt og lar den avkjøles sakte.20140604-185422-68062932.jpg

Pisk krem med sukker og vanilje – sett kaldt frem til pynting av pavlovaen.20140604-185423-68063243.jpg

Marengsen kan du gjerne lage dagen i forveien, men monteringen må du vente med til tidligst 30 minutter før den skal serveres – du vil nemlig ha en sprø skorpe på marengsen. Ha krem på marengsen og pynt med friske bær og mynte – SPIS!20140604-185423-68063086.jpg20140604-185422-68062771.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 tanker om “PAVLOVA

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *