Engø altså – makan til sted! Forrige helg besøkte jeg denne bortgjemte perlen på Tjøme. Idylisk beliggende i et skogholt ned mot vannet, tett på Vestfolds vakre skjærgård. Jeg har lest om stedet og tenkt meg til Engø Gård mang en gang, men på tross av den korte avstanden fra Skien har jeg aldri kommet meg dit. Etter et døgn med fantastisk mat & drikke, service «to die for» og turer på glattskurte svaberg kan jeg love at jeg skal finne veien tilbake. Jeg innrømmer glatt at jeg på ingen måte er noe særlig entusiastisk over hotellkjøkken til vanlig. Engø har ikke et tradisjonelt «hotellkjøkken». Etter å ha opplevd maten til den spennende unge kjøkkensjefen Jonas Nåvik, som bl.a. har jobbet på Alinea (3 stjerner, Michelin-restaurant i Chicago) kan det være jeg allerede er å finne på GRAND MENY – en fest aften med 18 retter den 21.mars. Særlig liker jeg kjøkkenets prioritering av lokale råvarer og spennende nye teknikker.
Engø er ikke akkurat et nytt og moderne konsept. Allerede i 1924 startet Frithjof Pihl og hans søster Daisy som startet pensjonat på Engø. Stedet er ikke «fancy», men klassiskt og lekkert. Rommene bærer preg av 80-talls estetikk, men jeg digga det – selv om ikke stilen er «min».Men så lenge servicen er som den er og rommet har denne utsikten – er det bare deilig! Stedet består av mange små hus med rom og leiligheter som omkranser «låven» som inneholder restaurant og peisestue. Her serveres middag og afternoon-tea. Frokosten serveres i en vinterhage lagt til resepsjonsbyggningen.
Om det er for kaldt i havet kan det jo være en mulighet å benytte det hygelige badehuset som ligger i hagen på Engø.
Mye av aktiviteten på Engø handler om bryllup og romantikk, og rundt bordet mitt pålørdag kveld var det hele fire par (av fire) som feiret bryllupsdager, 40-årsdager og kjærligheten. For oss to andre ved bordet ble det mange fine historier og «lot`s of love». Det arrangeres også arrangementer bassert på råvarer, viner og høytider gjennom året. Her kan du se noen av de aktuelle Arrangementer som skal være på engø i tiden fremover.
Her kan du se noen av rettene som vi fikk servert lørdag kveld:
Om du samler på besök på «guider» så kan det nevnes at Engø er med i både «De Historiske» og «Grandes Tables du Monde»
Pass på å ankom Engø tidlig så du rekker å få med deg Afternoon-tea som serveres i peisestuen – Jeg elsket hver lille munnfull av hjemmelagde delikatesser.Kanskje et sted å ta med «the one» når du har en anledning? Det skal jeg…
Inspirerende å lesing og flotte bilder fra vakre Engø!
Ja, for et sted Engø er! Jeg skal tilbake og det skal kanskje du også Birgit?! 🙂
Ja, kombinasjonen padling, mat og service frister til nye besøk på Engø:-)
Ja, det høres fantastisk ut!