Det er søndag. Siste dagen av årets sommerferie. Vi har kommet oss hjem fra sommerhuset i Brevik. Sugardaddy & Kona er på vei til hovedstaden med småjentene sine. Museflettene er i gang på syklene sine – så kjør forsiktig i Falkum`s gater i dag. Fruen har løpt gjennom huset – nå er det ryddig og blomstene er vannet. Selv har jeg satt i gang vaskemaskinen og fått orden på kjøkkenet. John Mayor synger for oss. Vi er lykkelige over å ha komme HJEM – alle 4. Det har vært en fin sommer. I morgen er det tilbake til jobb, barnehage og SFO for alvor. Det blir fint, vi har alle en spennende høst foran oss.
Ferien ble avsluttet i Brevik sammen med Sugardaddy og Kona, og for en avsluttning. Gode viner, latter, mat, synsing, båtturer og REGN. I grunn ingen krise med regn, men i går skulle jeg gjerne sett at det var SOL. Prinsessen av Thailand gjestet Brevik for å avduke en statue av Kongen av Thailand som besøkte Brevik for 100 år siden. Det Thailandske miljøet i Telemark og Breviks patrioter hadde stelt i stand en fantastisk feiring. Hornorkester og Thailansk folkemusikk ljomet ut over brygger og parker.
Matboder med thailansk mat på hvert hjørne.
Det var himmel for oss som elsker frityr – så jeg var med andre ord i himmelen. Vi shoppet «litt av alt» og hadde picnic i parken – helt til regnet kom og vasket bort prinsessen og halve kongeriket.
TA`s reportasje om Prinsesse-besøket i Brevik
Med fare for å virke sytete – ferie tar på. Eller la meg omfrasere – mengder mat & vin, korte netter og late dager tar på, og i går da vi landet var det 8 over gjennomsnittet slitne folk som bare ville kose seg. Kona og Fruen tok en general-avgjørelse om at det skulle bli pizza & film aften – så da ble det slik.
Vi andre endte opp med 3 forskjellige varianter; kjøttboller, chorizo og marinert indrefilet.
Pizza har jeg blogget om flere ganger tidligere. Men jeg vil si at det er verdt å merke seg den simple og utrolig gode marinaden til biff-pizza`n.
Skjær kjøttet i 2-3 mm tykke skiver.
Bland sammen 4 ss soyasaus, litt sitronsaft, sort pepper og rød tørket chillie (så mye du tæler). Bland kjøttet i marinaden, rør rundt noen ganger – fint å marinere kjøttet et par timer før det skal på pizzaen. Super godt sammen med sorte oliven og litt gorgonzola. Ikke ha salt i marinaden – dette blir salt nok!
Nå gleder vi oss over å være trygt hjemme og til høsten. Det er 1. august og det er snart tid for sopptur!