Eller litt mer forståelig «Rød curry med ananas og tigerreker»
Dette er en rett som virkelig river i nese og hals, og som tar lurven av både høstforkjølelse og bakterier. Den er HOT, søt, sur og deilig. Og kanskje det beste – den er super enkel å lage. Det eneste du trenger er en liten tur til din lokale asiamat-butikk for det er et par ingredienser her som kan være vrient å finne på Meny og Rema 1000.
Råvarene jeg sikter til er kaffirlime, thaibasilikum og tørkede reker, men de er verdt turen!
Dette trenger du:
20-25 tigerreker eller scampi, rå og skrelt
2 sjalottløk, delt i 2 og finsnittet
4 ss tørkede reker (du finner dem i en Asiamat nær deg)
4ssrød karripasta
2 ss finhakket ingefær
1 ss brunt sukker
7-8 kaffirlime-blader
1 boks kokosmelk (400 g)
3 ringer hermetisk ananas, delt i biter
litt saft/sukkerlake fra boksen med ananas
1-2 ss fiskesaus (etter smak)
2 rødethaichili, grovhakket
En raus neve thaibasilikum, grovhakket
Slik gjør du det:
Start med å rense tigerreker, hakk sjalottløk og ingefær. Snitt kafirlimebladene fint. Finhakk chili og varm litt olje i en middels stor gryte.
Fres de tørkede rekene i oljen til de er sprø.
Ha så i ingefær og sjalottløk. La det surre med i 2-3 minutter før du har i den røde karripastaen. Blad det godt med reker og løk og la det «svi» seg litt i 2-3 minutter.
Ha så i sukkeret, den smittede kaffirlimen og kokosmelken. Rør godt rundt og kok opp. La det så koke i noen minutter til det tykner litt.
Ha i ananas og 2-3 ss av laken fra ananasen. Ha så i de rå rekene og la dem få et par minutter i curryen.
Smak til med fiskesaus og chili. Rør tilslutt inn raust med thaibasilikum.
Server den hete curryen med kokt ris, og kjenn at du lever. Dette er en rett som skal være sterk, men du bestemmer selv hvor sterk. Her hjemme svettet vi og elsket det.
Håper du lar deg friste og koker noe godt til folka dine denne første helgen med smak av høst!
Dette hørtes kjempegodt ut og må prøves. Men jeg lurer på; hva skal kaffirlimebladene være smittet med? 😉
Hahaha #snittet