Eller Påskekylling med en asiatisk vri…
Nå starter påsken – og får en påske det er meldt. Enten du drar til fjells for å finne deg en snøflekk eller plukker blomster ute ved kysten så er det tid for å finne roen, spise god mat og nyte de folka du har i livet akkurat nå. Det er nesten umulig å skulle skrive en matsak i møte med påsken uten å skulle ha lam på menyen. Vil du ha lammeoppskrifter så finner du mange av dem i arkivet på bloggen min. Skriv «lam» i søkefeltet så dukker de opp. I dag har jeg heller tatt for meg påskekyllingen og gitt den et litt spicy følge med østlige krydderier og stekte nudler. En enkel og kjapp rett som virkelig slår ann hos flere generasjoner rundt påskebordet hjemme hos meg. Følger du Mads sine råd så finner du en tysk riesling som vil matche godt, med mindre du sverger til Solo som folka mine gjør i påsken! Oppskriften er til 4.
Dette trenger du:
• En pakke eggnudler, gjerne de grove
• 3 kyllingfileter, kuttet i passende terninger
• En neve peanøtter, grovhakket
• 1 lime
• En neve frisk koriander
• En neve frisk mynte
• 1 raus neve sukkererter, snittet
• 1 rød chili, finhakket (eller flere om du vil ha litt ekstra sting i retten)
• 2-3 ss sukker
• Saften fra 1 lime
• 4-5 ss soyasaus
• 3 fedd hvitløk, finhakket
• Frisk blandet salat etter eget ønske
Dressing
• 3 ss soyasus
• 1-2 ts fishsauce (smak deg frem)
• 1 ss sesamfrø
• Limesaft
• 1 ss revet ingefær
• 2 ss sesamolje
• Zest fra 1 lime
Slik gjør du det:
Start med å kutte, snitte og preppe alle grønnsakene og kyllingen. Bland så sammen ingrediensene til dressingen. Sett til side.
Nudlene: Kok opp lettsaltet vann og kok nudlene som anvist på pakken. Hell vannet av nudlene når de er klare og stek nudlene i en panne med litt rapsolje til de blir sprø på utsiden, men har en myk kjerne. Hold nudlene varme til servering.
Finn frem ei stekepanne med høye kanter. Stek kyllingbitene i rapsolje sammen med hvitløk og chili. Ha i sukkeret og soyasaus. La det koke opp, karamelliseres og reduseres noe. La kyllingen bli godt sauset inn med den seige, søte og sterke sausen. Hold varmt.
Vask og tørk salat. Finn frem små skåler og legg opp båter av lime, finsnittet sukkererter, frisk koriander, mynte og dressing. Sett alt på bordet.
Dekk på med varme, dype tallerkener. Ha i nudler og kylling. La hver enkelt forsyne seg med salat, sukkererter, peanøtter og frisk koriander. Risle over litt dressing og spis!
Håper du lar deg friste av dette og benytter muligheten i påskedagene til å skape fine stunder rundt bordet ditt. Ha en velsigna påske!