Salma med gresskar

Dette er siste av 3 oppskrifter jeg har plukket ut til finalen i SALMACHEF 2012. Oppskriften er sendt inn av Arve Serigstad – en skikkelig matmann fra vestlandet.

Dette er en utrolig enkel og grei oppskrift jeg likte umiddelbart. Pannestekt laks, ovnsbakt gresskar (en råvare som er så sjelden hjemme hos meg at Museflettene var fulle av spørsmål), poppa gresskarkjerner og parmesanskum. De forskjellige smakene – søtt gresskar, salt skum og de sprø, salte gresskarkjernene – super combo. Her er Arve`s oppskrift og mine bilder.

  • Ca. 150 gr x 4 Salmalaks
  • 1 stk. Bottleneck gresskar
  • 50 gr. Gresskarkjerner
  • 100 gr. Parmesan
  • 5 dl. Helmelk
  • 1 dl. Vårløkolje
  • 1 dl. Rapsolje
  • 1 dl. Sitronsaft
  • 2 ts. Sitronpepper
  • 2 ts Salt og pepper
  • Rikelig Friske/syrlige urter som brønnkarse, røde syreblad, sitrontimian etc.

 

Begynn med gresskaret. Skrell og fjern kjernen, kutt i terninger à 3 x 3 cm. Ha i ildfast form og ha rapsolje over. Bakes i ovn på ca. 170 grader i ca. 30 minutter.

Salmastykkene oljes med vårløkolje, ha på sitronpepper og stek i panne på middels varme – ha på aluminiumsfolie til slutt for å skape en steikeovnseffekt.

Parmesanskum.
Rasp parmesan og ha i kjele sammen med melk og litt sitron. Kjør til skum med stavmikser.

Gresskarene has i en kjele og dekkes med vann. Kok ut vannet til det blir tørt. Ha litt salt og rapsolje i kjelen og fritér gresskarkjernene til de popper og de blir brune og runde.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *