Fruen har startet i ny jobb. Det betyr at hodejegeren bruker litt mer enn 100% av tiden på å fokusere på nye utfordringer. Fruen er en flink og dedikert jobbedame så derfor tenkte jeg i dag at jeg skulle lage en middag til henne som hun vet jeg har laget bare fordi hun liker det. Selv er jeg nesten alt-etende, derfor valgte jeg å lage en rett som hun vet jeg ikke er særlig positiv til. Målet er at hun skal forstå at den er laget kun for å please henne.
Retten er PAI.
Dette brukte jeg og slik gjorde jeg det:
1 ferdig paideig fra Tine. Selv Gordon Ramsay mener at ferdig pai-deig kan brukes – så det så!
Ha paideigen i en paiform på ca 22 cm i diameter. Dytt den på plass, prikk den med en gaffel og sett den i kjøleskapet mens du prepper resten.
Kok opp saltet vann og kok små buketter av brokkoli i 2 minutter – ha dem over i isvann.
Stek 150 gram bacon sprøtt i en middels varm panne, hell av fettet.
Ta 10-12 marinerte oliven og klem ut stenene. Del olivenene i 2 biter.
Pisk sammen 3 egg, 2 ss med olivenmarinaden (kan sløyfes) 2 ss creme fraish og 2 dl matfløte.
Ut med paiformen, ha på 150 gram revet Jarlsbergost rett på paideigen. Legg på brokkoli, oliven og hell over eggestanden. Ta på litt mer Jarlsberg og baconet. Salt og pepre.
Sett paien inn midt i ovnen på 190 grader i ca 30 minutter – følg med så den ikke blir brendt.
Server paien med en grønn salat.