Mat

mat 

Jeg har alltid spist. De fleste av oss har det. Jeg spiser mer enn gjennomsnittet av menn midt i livet – tror jeg. Jeg tenker i hverfall mer på mat enn alle mine venner. Jeg våkner og tenker umiddelbart på hva jeg kan spise i løpet av dagen. Jeg bruker deler av arbeidsdagen til å tenke på hva jeg skal koke til middag. Jeg gleder meg til dessert mens jeg tar første bit av kjøttkakene. Jeg leser kokebøker mens museflettene ser på barne-tv. jeg leser restaurant-menyer fra hele verden på nettet. Det ligger alltid en kokebok på nattbordet i tilfelle jeg ikke skulle få sove. Jeg elsker mat. I grunn all mat. Ferskt brød med smør og nyrørte bringebær elle foie gras – jeg elsker det, alt til sin tid.
Gourmet-verden ble jeg introdusert til av min venn Ole. Han tok meg med på mitt første besøk til Hellstrøm & Bagatelle. Han dro meg med på representasjons middager når vi turnerte. Gav meg leksjoner i etikkete, skik & bruk. Jeg er evig takknemlig.
Med mat & drikke har det åpenbart seg en fantastisk verden for meg. jeg har videreforedlet denne interessen. Jeg steker, koker, posjerer, damper, baker, røyker, kutter, snitter, veier, måler og elsker det. Kokebøker har blitt gode venner som instruerer, inspirerer og gir tips.
Resturanter har blitt til feriemål. Turnélister blir nøye kjørt opp mot Zagat og Michelin guiden.

 

For matartikler til aviser, magasiner eller www mail meg på lars.fredriksen@online.no

5 tanker om “Mat

  1. Lars! Jeg legger aldri, aldri igjen kommentarer, og leser heller ikke matblogger, men jeg måtte ta meg tid til en kommentar nå. Utrolig fin blogg, både innhold og estetikk. Sjarmerende er den også. Så flott at du har laget en matblogg som er innbydende og virker eksklusiv, men som også er ukomplisert. Jeg er student og alltid på farten. Hjemmet brukes kun til pit-stops. Derfor er det en fryd å få inspirasjon til herlige retter – som til og med jeg har råd til og tid til! Takk for fin lesning 🙂

    • Tusen takk for at du ville legge igjen en kommentar Regine 🙂 Utrolig glad for at mine skriblerier og min matglede kan inspirere! Alt godt, Lars 🙂

  2. Hei Lars- Vi har hatt et fantastisk måltid med andebryst i solskinnssaus med familien. Takk for god oppskrift. Den kommer til å bli tilberedt flere ganger både i Rauland, Skien og Langesund. Ha en fortsatt fin helg i Kragerø. Hilsen Bente Sønstebø med familie

    • Hei Ole-Thorleif! Så gøy at dere tok med dere oppskriften på and til fjells 🙂 Jeg har fått oppdateringer fra Bente at retten ble godt mottatt. takk for at dere bruker bloggen 🙂

  3. Hei Lars,

    Jeg leser sjelden matblogger eller bruker egentlig ikke så mye oppskrifter – liker å ta det litt fri og føle hva som må komme i maten :)- , men nå må jeg bare takke for oppskriften din! Jeg har lagd din pannestekt torsk i dag til kjæresten min, som sa at han tror det var den beste maten jeg har noen gang lagd- og vi er nok sammen mange år! Ble utrolig sprøtt, soft og bare fantastisk, alle smakene sammen. Spennende å begynne å bruke soyasaus oftere 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *